Seminarii - Conferinte - Training

In atentia dnei/dlui Abonat  -

 

Privacy policy

Raporteaza abuz

Versiune html

Bucuresti, 29.4.14 13:35

Seminarii • Conferinte • Training

image dsc

 

Seminarul National de Legislatia Muncii - Spete si Studii de caz in Dreptul Muncii  

 

Dragi cititori,

Intotdeauna mi-au placut denumirile vechi pentru lunile anului. De mic copil imi placea sa citesc despre legenda populara a celor 12 luni din an, asociate in traditia populara cu “cei 12 fii ai Anului” sau cu ramurile unui copac batran. Denumita in limbajul popular “Prier", Aprilie e miez de primavara, cu muguri si flori, cand cerul e mai aproape de noi. In unele zone i se spune “Florariu”, pentru ca in aprilie inmuguresc si infloresc pomii, in altele “Taista-n Bat”, pentru ca tot acum se intampla ca inghetul sa distruga mugurii.  

Pentru ca suntem in luna Aprilie, vreau sa va impartasesc povestea acestei luni. Legenda spune ca erau doi frati: unul bogat si unul sarac. Celui bogat ii mergeau toate foarte bine, celalalt nu avea de niciunele. Intr-un an, tocmai in vremea lunii Aprilie, cel sarac s-a trezit intr-o dimineata sa caute niste vreascuri pentru a aprinde focul. Cum se uita el in zare, vede in varful unui deal arzand un foc mare. 

Porneste indata si acolo gaseste 12 oameni stand in jurul focului. Le da binete si ii roaga sa ii dea si lui foc sa aprinda vreascurile acasa. Unul dintre cei 12 oameni ii raspunde ca da, numai daca ii spune care e cea mai rea luna din an. Saracul zice ca, din batrani, Prier ar fi cea mai rea, dar pentru el tot e buna si vremea asta. Omul ii da jaratic si il povatuieste sa-l imprastie prin ograda si prin gradina.

Zis si facut. Ajunge saracul nostru inapoi si urmeaza sfatul, iar in ograda apar de nicaieri boi, vaci, cai, oi si tot felul de animale. Cel bogat, vazand norocul care a dat peste fratele lui, se duce si el la focul cel mare cu cei 12 oameni. Fara sa le dea binete, ii intreaba daca ii pot da jaratic si primeste aceeasi intrebare. Bogatul incepe a se vaita ca nu degeaba a zis cine a zis ca: “Prier prieste / Da’ si jupeste”.

Intors acasa cu jaraticul, il imprastie si el prin toata gospodaria. Intuiti ce a patit bogatul cel lacom si mandru... Morala povestii o deznodati dumneavoastra.

Pentru ca imi doresc sa va priasca frumoasa primavara, va invit cu mare drag sa nu ratati ziua de 12 aprilie cand organizam Seminarul National de Legislatia Muncii in formula: Spete si Studii de caz in Dreptul Muncii! Sa aveti un Aprilie frumos!

Cu mult drag,

Ioana Teodorescu

Asistent Departament Seminarii & Evenimente RENTROP & STRATON


Nu ratati


Apr
12
12 Aprilie 2012, Hotel Crowne Plaza, Bucuresti, Sala Primavera, Bdul Poligrafiei nr.1 30 locuri disponibile

 

 

Trimiteti si prietenilor dvstra articolele care v-au placut:

yahoo messenger email facebook twitter linkedin
 
 

Puteti urmari toate newsletterele pe:

 arhiva newslettere
 
 

Daca doriti sa va dezabonati automat, click aici:

Dezabonare Automata